Ste zmätení ohľadom doplňovania horčíka, vápnika, vitamínu D a K2?

Ste zmätení ohľadom doplňovania horčíka, vápnika, vitamínu D a K2?

Doplňovať akýkoľvek vitamín alebo minerál izolovane od ostatných mikroprvkov, môže byť riskantné.

"Užívam 20 000 jednotiek vitamínu D, pretože môj doktor hovoril, že ho mám v testoch málo ... Skončila som v nemocnici s obličkovým kameňom ... Čo si myslíte, že to spôsobilo?"

"Mám osteoporózu a užívam veľké dávky vápnika ... Moje kĺby sú opuchnuté a bolestivé ... Môj test hustoty kostí je horší ..."

"Nemôžem jesť zelenú zeleninu kvôli liekom na riedenie krvi ... Moja osteopénia je horšia a ja sa bojím, že skončím s osteoporózou ..."

Spoznávate niektorú z vyššie uvedených sťažností? Máte tiež zoznam sťažností na to, že sa necítite dobre, aj keď užívate vysoké dávky niekoľkých doplnkov?

Každý deň dostávam emaily od vás s príbehmi, ako sú tieto. Trochu vás poučím, aby ste pochopili, ako správne rozhodovať o svojich doplnkoch. Tento proces začneme s odstránením nedorozumenia o tom, prečo a ako používať magnézium, vápnik, vitamín D a doplnky vitamínu K.

Váš lekár nevie všetko

Je to smutné, ale väčšina alopatických lekárov má v oblasti výživy len veľmi málo vzdelania. Aj keď sú určite schopní vybrať a písať recept na krvné testy - takže výsledky môžete použiť ako vodítka pre váš vlastný wellness výskum - väčšina lekárov plne nepochopila nutričné výsledky týchto testov.

Povedzme napríklad, že máte testovaný vitamín D. Nízke skóre na vitamín D nemusí byť nutne vec, ktorú treba opraviť. (Tip pre neskôr: hladiny vitamínu D sú spojené s hladinou horčíka, vápnika a vitamínu K.) Ale je pravdepodobné, že vám lekár dá vysoké dávky vitamínu D, pretože ich vzdelanie im hovorí, že nízke skóre problém. Opraví váš takzvaný "nedostatok vitamínu D" izolovane od svojich ďalších nutričných partnerov.

Magnézium, vápnik, vitamín D a vitamín K sú partneri

Vzhľadom k tomu, že ľudia sú tak zvyknutí na alopatickej prístup "izolovať a liečiť", nechápu, že existuje silný vzťah medzi horčíkom, vápnikom, vitamínom D a vitamínom K. V najbližších článkoch popíšem každý z nich zvlášť. Ako fungujú v tomto partnerstve a ako budete vedieť, či potrebujete doplniť jeden alebo viac z nich.

Prečo je izolácia každej živiny problém

V mojom vydaní knihy The Magnézium Miracle v roku 2017 som sa podelila o informácie o vzťahu medzi horčíkom, vápnikom a vitamínom D:

Horčík je nutný pre mnoho krokov cesty metabolizmu vitamínu D, vrátane premeny vitamínu D z jeho uloženej formy (ktorá je tiež formou ktorú nájdete v doplnkoch) na jeho aktívnu formu. To znamená, že ak užívate extrémne vysoké dávky vitamínu D, môžete skončiť s nedostatkom horčíka a neviete, čo sa deje.

Aby to bolo ešte horšie, vitamín D zvyšuje vstrebávanie vápnika v zažívacom trakte. Keď začnete užívať vysoké dávky vitamínu D, môžete nahromadiť toľko vápnika, že prevyšuje horčík a vypudí ho z vášho tela - čo spôsobí kalcifikáciu tkanív a nedostatok horčíka.

Neskôr v knihe pridávam informácie o úlohe vitamínu K:

Pre správne fungovanie vitamínu D, vápnika a horčíka odporúčam vitamín K2. Dr. Weston Price, inšpirácia pre Weston A. Price Foundation, objavil faktor X, ktorý sa ukázal byť vitamínom K2. Vitamín K2 pomáha viesť vápnik do kostí, kde je potrebný, namiesto aby ho nechal cirkulovať, aby kalcifikoval krvné cievy a iné mäkké tkanivá.

Moje komentáre k úvodným sťažnostiam

"Užívam 20 000 jednotiek vitamínu D, pretože môj doktor hovoril, že ho mám v testoch málo ... Skončila som v nemocnici s obličkovým kameňom ... Čo si myslíte, že to spôsobilo?"

Moja myšlienka je, že táto osoba dopĺňa príliš veľa vitamínu D, a má nedostatok horčíka. Je tiež možné, že táto nutričná ​​nerovnováha nevedie vápnik do kostí efektívne.

"Mám osteoporózu a užívam veľké dávky vápnika ... Moje kĺby sú opuchnuté a bolestivé ... Môj test hustoty kostí je horší ..."

V tomto prípade by som navrhla doplniť viac horčíka a postupne znižovať suplementáciu vápnika. Pokiaľ má niekto nedostatok horčíka, doplnenie vápnika nezvýši zdravie kostí.

"Nemôžem jesť zelenú zeleninu kvôli riedeniu krvi ... Moja osteopénia je horšia a mám strach, že skončím s osteoporózou ..."

Ako som už spomenula skôr, Vitamín K riadi posielanie vápnika do kostí. Je možné, že táto pacientka má nedostatok vitamínu K? Popíšem neskôr v inom článku.

Tešte sa na ďalšie články!

Dr. Carolyn Deanová

Upozornenie !
Tieto stránky sú len informatívne a nemožno ich použiť ako náhradu za rady lekárov.
Kategórie

Rýchla navigácia
Odmietnutie zodpovednosti!
Neošetrujeme, nediagnostikuje, neliečime ani sa nepokúšame predchádzať chorobám a žiadne rady ani tvrdenie zákazníkov, ktorí nám zanechali hodnotenia v žiadnom prípade nenaznačujú žiadny zdravotný výsledok vďaka používaniu našich produktov. Výsledky sa budú líšiť. Žiadne vyhlásenia obsiahnuté na týchto stránkach nenahrádzajú lekárske rady, prevenciu a liečbu.

Picomineral.sk

ReMineralizujte sa! Vysoko vstrebateľné minerály od doktorky Carolyn Dean - RnA ReSet

Aktuality